Tuesday, February 4, 2014

H σκατοψυχιά της ημέρας: τεχνητό μαύρισμα…. Στην Ελλάδα….

Ξυπνάς το πρωί, πας να μπεις στο αυτοκίνητό σου και αντικρίζεις το τζαμι σου να έχει ένα χαλί από διαφημιστικά από τη μια άκρη ως την άλλη. Παίρνεις λοιπόν τη σκούπα και αρχίζεις να στέλνεις στον κάδο ανακύκλωσης… Κλειδαρας Ο Αλκετ Ριζάι. Σχολές αισθητικής και μακιγιάζ by Ntora Mpakogianni. Vegan-οταβέρνα διαίτης ο Πάγκαλος. Εκπαιδευτής σκύλων η Πάολα. Ξεκωλάδικο της Καλλιθέας, το ντόμπερμαν με το στρινγ. Club 22 Πάμε Κιάμο (ναι ναι! Να πάμε να πάμε!!). Εσωτερικές αναζητήσεις, αυτοτιμωρία και κλαψομουνιά ο Παντελίδης. Tanning salon η γύφτισα χαρτορίχτρα… Ώπα ώπα ώπα. Μισό λεπτό γιατί έβγαλε παρανυχίδα ο εγκέφαλός μου. Tanning salon;;;

Κάτσε να δεις…  Στη Νορβηγία δεν είμαστε… Στη Ρωσία δεν είμαστε… Στην Αγγλία … να πάνε να ψοφήσουν όλοι τους αλλά κι’εκεί δεν είμαστε…. Τι στο διάολο… Δεν πιστεύω να βρισκόμαστε στην Ελλάδα έτσι; Εννοώ τη χώρα με τις 300 μέρες ηλιοφάνεια… Που μόλις αρχίσουν οι ζέστες τρέχουν όλοι να βάλουν τα air condition που σε λίγο θα μετρώνται σε GigaBTU. Που όλοι κλαίγονται ότι πρέπει να αλλάζουν 38 πουκάμισα τη μέρα γιατί ιδρώνουν -τι στο διάολο έχουν με τον ιδρώτα ποτέ δεν κατάλαβα –κουνιέσαι, ιδρώνεις και τέλος. Φυσική ανάγκη είναι και αυτό.

Γυρίζω σελίδα γιατί η γκόμενα με το παραφουσκωμένο στήθος που η Goodyear χρησιμοποιεί σαν πρότυπο για την ανάπτυξη ελαστικών στην F1, μου έχει κάνει παρακέντηση στην ίριδά μου, και τι να δω: Ένας φουσκωτός Λούλης (ο Θ. Ανδρεάδης έψαχνε τη Λούλα, εμένα μου βγήκε ο Λούλης…) που τεντώνει τις μασχάλες του μπας και καταφέρει να τις μυρίσει για να πάρει δύναμη.

Εντάξει. Η κοινωνία μας δεν έχει καμία σωτηρία. Άντε και πες ότι τις γυναίκες μπορώ να τις καταλάβω γιατί πηγαίνουν σε τέτοια μέρη… Είναι ματαιόδοξες, ανασφαλείς, παράλογες, άμυαλες και σπάταλες (α και γκρινιάρες… μην ξεχνιόμαστε). Οι άντρες ρε γαμώ το κέρατό μου γιατί; Τι πήγε στραβά από τότε που ο Beckam λανσάρισε την κρέμα νυχτός για άντρες και πηδήχτηκε το αντρικό γένος με το μετροσεξουαλισμό;; Δηλαδή πάει; Γίναμε όλοι ξαφνικά λαλάκηδες και προσπαθούμε να μοιάσουμε και στα υπόλοιπα στις γυναίκες;

Και τελικά ποιο στο διάολο είναι το νόημα αυτών των «μαγαζιών»; Το χειμώνα το να είσαι μαυρισμένος, είναι σαν να έχεις λουστεί υπόνομο γιατί χάλασε το καζανάκι του από πάνω την ώρα που έβαζες κρέμα μεσημεριού. Το καλοκαίρι είναι το πιο ηλίθιο έξοδο που μπορεί να κάνει κάποιος γιατί απλά αρκεί να ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου του και να κάτσει εκεί….

Παραλογισμός. Όργιο παραλογισμού βασικά. Αλλά βέβαια, τι να περιμένει κανείς από ένα μάτσο ξέφραγων ακατοίκητων αμπελιών που όλο κλαίγεται για τη ζέστη και θέλει να μετακομίσει στη Νορβηγία αλλά θέλει να έχει μαζί του ένα solarium γιατί το μαύρισμα μέσα στο καταχείμωνο είναι in.

Έτσι και πιάσω κανένα γνωστό μου να τρέχει σε τέτοια «μαγαζιά», θα πάω να γεμίσω σπρέυ σε χρώμα τσιρλιπιπί και την επόμενη φορά που θα τον δω θα το φάει στα μάτια και ας κλαίει σαν τον Πλούταρχο.



No comments:

Post a Comment