Tuesday, November 12, 2013

H σκατοψυχιά της ημέρας: Οι «αντί»-δωρητές οργάνων


Το πρόβλημα με το ανθρώπινο γένος, είναι ότι η εμπειρία δεν μπορεί να μεταβιβαστεί. Γι’αυτό άλλωστε λέγεται και εμπειρία (βαριέμαι να σας κάνω ετυμολογική ανάλυση, δείτε τη μόνοι σας). Έχει πλάκα λοιπόν που υπάρχουν κάποια πράγματα ζωτικής σημασίας που δυστυχώς πάρα πολύς κόσμος αντιμετωπίζει με εκνευριστική έλλειψη βάθους σκέψεις. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι και η δωρεά οργάνων. Έχω ήδη μιλήσει για την εθελοντική αιμοδοσία αλλά εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά.

Έχω τύχει παρών σε συζήτηση με κάτι κυράτσες (ευτυχώς οι άντρες σκεφτόμαστε πιο λογικά, ειδικά σε τέτοια ζητήματα), μια από τις οποίες είχε χάσει τον άντρα της από αυτοκινητιστικό. Καθόταν λοιπόν και εξηγούσε στην κυράτσα φίλη της (που συμφωνούσε) για το πώς στο νοσοκομείο της ζήτησαν να δωρίσει τα όργανα του άντρα της που ήταν πέρα από κάθε σωτηρία, και αυτή με στεντόρεια τη φωνή και με ύφος Κολοκοτρώνη, αρνήθηκε τη βεβήλωση του σώματος του αγαπημένου της άντρα.

Εντάξει, εδώ εμπλέκονται και ηλίθιες θρησκοληψίες με τις οποίες θα ασχοληθώ άλλη μέρα.

Μόλις την άκουσα, μου γύρισε το μάτι ανάποδα και επειδή ήταν και εύκολος στόχος (εκκλησία έκλεψα, θα μου τη φυλάει ο Άη Πέτρος) είπα να σπάσω πλάκα. Αφού την είπα εγωψωνάρα και καβαλημένη (σιγά μη σεβαστώ τα χρόνια της αφού είναι ξελότσα) την ανάγκασα να μου εξηγήσει που είναι ο άντρας της τώρα και χρειάζεται τα όργανά του. Της εξήγησα επίσης ότι το μόνο όργανο που χρειάζεται είναι αυτό ανάμεσα στα πόδια του γιατί σίγουρα αν υπάρχει θεός, ο τύπος θα είχε πάει στον παράδεισο (ισχύει, ήταν καλός άνθρωπος) και σίγουρα ο θεός θα τον αντάμοιβε με αρκετές γυναίκες της αρεσκείας του για να καλοπεράσει. (έχετε δει μούτρα λουσμένα στο ξύδι, στο λεμόνι και την αμηχανία;;;) Της έδωσα και μερικές ωραίες εικόνες με σκουλήκια να βγαίνουν από τα μάτια του (δε φταίω γω κυρά μου, realitys a biatch) και αφού την άφησα λίγο να τα καταπιεί όλα αυτά, ετοιμάστηκα για το τελειωτικό χτύπημα.

Φώναξα το γιό της και του είπα να προσέχει γιατί αν ποτέ πάθει κάτι, δεν πρόκειται κανείς να του δώσει όργανο γιατί απλώς έχουν μπει σε «μαύρη λίστα αντι-δοτών» και κανείς δεν βοηθάει μισάνθρωπους.

Έπρεπε να δείτε τα μούτρα της μάνας.

Α και επειδή πρέπει να καλύψω και τους θρησκόληπτους, σκεφτείτε το εξής:
Ο Πανάγαθος (μεγάλη κότα ο Πανάγαθος… Μας έστειλε τον κακομοίρη το Υιό Του για να φάει αυτός το αγγούρι) κήρυττε πως ο έχων δύο χιτώνια πρέπει να δίνει το ένα, ο τρώγων σκαμπίλι πρέπει να γυρίζει και το άλλο μάγουλο κτλ. Εσείς πιστεύετε πως θα έλεγε «Ο ένα-βήμα-πριν-την-πόρτα-Μου πρέπει να έρθει με όλα του τα όργανα αλλιώς δεν γίνεται δεκτός»;;;;;;;; Σίριουσλυ;;;

Μια από τις ελάχιστες φορές που επαίνεσα το κράτος μας, ήταν όταν έκανε υποχρεωτική τη δωρεά οργάνων μέχρι αντίθετης δήλωσης. Πάρτε το χαμπάρι: Ο μαλάκας που είχε πει “die young, live a beautiful body behind” ήταν απλά μαλάκας. Το πτώμα μας το τρώνε σκουλήκια. Τα όργανα που δεν δίνετε, τα τρώνε σκουλήκια. Τα πτώματα διαλύονται. Όπου και να είναι το «μετά» (αν υπάρχει κιόλας), ΔΕΝ χρειάζονται τα «ζωτικά» όργανα ΠΛΕΟΝ. Δωρίστε τα χωρίς τύψεις. Στην ουσία, δείτε το και έτσι: δίνετε ζωή χωρίς να είστε μητέρες. Χαρίζετε το πολυτιμότερο δώρο σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη και από έναν άνθρωπο, μπορούν να ζήσουν αρκετοί, παίρνοντας τα όργανά του.

Μέχρι λοιπόν να έρθει κάποιος από το υπερπέραν και να μου δείξει ένα διακοσμικό κωλοδάχτυλο, κόφτε τις προκαταλήψεις, αφήστε τις στενομυαλιές και χαρίστε ζωή.






No comments:

Post a Comment