Thursday, June 6, 2013

Η σκατοψυχιά της ημέρας: Οι ταρίφες που κάνουν πιάτσα όπου να ‘ναι.

Λοιπόν, αγαπητοί ταρίφες που είστε ένα αναγκαίο κακό στους δρόμους (ναι, δεν είναι ΟΛΟΙ έτσι, απλά οι περισσότεροι!), το καταλαβαίνω πως οι δουλειές έχουν πάει στο διάολο και πως πλέον οι κούρσες είναι πιο σπάνιες από ιπτάμενους ροζ μονόκερους αλλά πρέπει να καταλάβετε κάτι: το γεγονός ότι κάποιος δρόμος έχει πάνω από μία λωρίδα κυκλοφορίας, δε σημαίνει ότι μπορείτε να οικειοποιηθείτε εσείς μέρος του δρόμου για να κατασκηνώσετε μέχρι να γίνει το φεγγάρι μπλε. Όταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ κατ’αυτόν τον τρόπο, κινδυνεύουν ζωές.

Παραδείγματα:

Το κέντρο της ΧΩΡΑΣ: Πλατεία Συντάγματος. Στήνονται όλοι και περιμένουν στο κάτω μέρος της πλατείας, δημιουργώντας πρόσθετο κενό μεταξύ των στάσεων των ΜΜΜ και των λεωφορείων τα οποία είναι αναγκασμένα να σταθμεύουν στη μέση του δρόμου, αναγκάζοντας τους επιβάτες να διασχίζουν ΔΡΟΜΟ, προκειμένου να επιβιβαστούν. Λοιπόν, δεν θα υποτιμήσω τη νοημοσύνη σας περιγράφοντας τι κινδύνους εγκυμονεί κάτι τέτοιο, αλλά μην υποτιμάτε κι’εσείς τη δικιά μας και πάτε και στήνεστε εκεί.

Λ. Συγγρού. Στήνονται όλοι σε μια παράταξη από την Πετμεζά μέχρι τη Δράκου (στάση Συγγρού/Φιξ), μια απόσταση σχεδόν 150 μέτρων, παίρνοντας μια λωρίδα για πάρτη τους. Αποτέλεσμα; Η Λ. Συγγρού με τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ξαφνικά βρίσκεται με μια λωρίδα για τους ταρίφες, ένα σταθμευμένο λεωφορείο κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου και τα υπόλοιπα ΙΧ να προσπαθούν να περάσουν απ’όπου χωράνε. ΣΥΝ τους ανεγκέφαλους πεζούς που νομίζουν ότι μπορούν να διασχίσουν τη Συγγρού, φορώντας σκουπιδοσακούλα στο κεφάλι, ακούγοντας Παντελίδη στο κινητό και παίζοντας κουτσό ταυτόχρονα.

Έλεος. Δε λέμε να μην κάνετε τη δουλειά σας. Να την κάνετε. Είναι αρκετό το ότι μπορείτε να αλλάξετε 2 λωρίδες σε 10 μέτρα και να πάτε από τα 70 στα 5 μέσα σε 8 μέτρα, ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. Δε χρειάζεται να δημιουργείτε πρόσθετα προβλήματα.


No comments:

Post a Comment