Monday, June 17, 2013

Η σκατοψυχιά της ημέρας:

Τα καγκούρια με τα LED

Πήξαμε. Δεν πάει άλλο. LED παντού. Ακόμα κι’εκεί που δε χρειάζονται. Μέχρι και στα Άνω Λιόσια, ντύσανε μια από τις πλατείες τους με μπλε LED για να είναι στο κλίμα της εποχής.

Κάποτε ήταν όμορφο. Έβλεπες ένα μπλε φωτάκι με ωραία συχνότητα που σου γέμιζε το μάτι. Ξαφνικά, κάτι ανθρωπόμορφα καγκουροπιθήκια, αρχίσανε να τα βάζουνε στα αμάξια τους: Μπεκ καθαριστήρων, θέσεως στους προβολείς, πίσω στις πινακίδες και οι πιο τελειωμένοι απ’όλους τα κάνανε και φώτα φρένων… Τα μπλε LED.

Kαι σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα χρόνια μετά αρχίσανε να βρίσκουν το δρόμο τους τα υπόλοιπα χρώματα, μέσα στη ζωή μας. ΠΑΝΤΟΥ. Για κάποιο λόγο, όλοι θεώρησαν πως γίνονται μέτοχοι της τεχνολογίας βάζοντας ένα LED στη χέστρα τους για να δίνει χρώμα στα περιττώματά τους. Τα LED είναι in, trendy και μας κάνουν ξεχωριστούς.

Μπαλάκια βροντόσαυρου που λέει και ο Mikeius!  Από όλα τα μέρη που βλέπω LED, ούτε στα μισά δεν ταιριάζουν και αντιθέτως δημιουργούν και πρόβλημα υποφωτισμού γιατί προφανώς λίγοι γνωρίζουν πως ακριβώς φωτίζει ένα LED και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μόνο εκεί που πρέπει.

LED σε πλαφονιέρες… φωτίζουν 3 δάχτυλα πιο πέρα και κάτι κάναμε. LED πίσω στην πινακίδα… Και ξαφνικά το ΑΒΓ 6667, το βράδυ φαίνεται Γ 66 γιατί τα LED είναι ανεπαρκή. LED στα φλας. Και εκεί που οι πυρακτώσεως διέσπειραν το φως και φώτιζε ολόκληρο το φανάρι, κάνοντας το ορατό και από το πλάι, τώρα στέλνουμε μια πορτοκαλί ακτίνα τύφλωσης στον πίσω και οι υπόλοιποι ας ψαρέψουν μπακαλιάρους στις λακούβες της Ορφέως. Αλλά ο κάγκουρας καυχιέται πως έχει LED και νιώθει κάτοχος υψηλής τεχνολογίας.

Ε ψιτ, κάγκουρες; Για να ξέρετε, τα μπλε LED το 1991, είχαν 1300 δραχμές ΤΟ ΕΝΑ και βγάζανε πιο ασθενικό φωτισμό από την κωλοφωτιά που έχετε για εγκέφαλο ενώ η διάρκεια ζωής τους ήταν κάτω από ένα εξάμηνο. Δεν έχετε πρωτοτυπήσει.

LED στη λάμπα γραφείου. Και εκεί που φωτιζόταν ολόκληρο το γραφείο, τώρα βλέπεις μια σελίδα. Ατζέντας. Τσέπης. Λάμπες LED με κατανάλωση σχεδόν μισή από τις «ενεργειακές» (οι οποίες έχουν μισή κατανάλωση από τις πυρακτώσεως). Και πάει η πυραμίδα του φωτισμού διαδοχικά: Εκεί που βάλαμε τις ενεργειακές και αρχίσανε να ανοίγουν οι κόρες των ματιών μας για να διορθώσουν την έλλειψη φωτισμού, τώρα ήρθαν οι LEDολάμπες και κοντεύουμε να γίνουμε γκολουμ από το σκοτάδι.

Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεε!!!! Το LED βγάζει ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΟ φωτισμό και όχι διάχυτο!! Όταν θέλετε να φωτίσετε ένα δωμάτιο που έχει το παλιό καλό ντουί στο ταβάνι, δε βάζετε LED. Αγοράζετε μια εξτρα παρθένα 2kW πυρακτώσεως και φωτίζεται μέχρι και η τελευταία γωνιά στην οποία κρύβετε τα πιο ένοχα μυστικά σας όταν διαβάζατε σουπερ κατερίνα και βλέπατε τα μαγιώ.

Ειλικρινά θα αρχίσω να κυκλοφορώ με μια 12βολτη μπαταρία και να καίω ένα-ένα τα LED σας όπου δεν είναι σωστά τοποθετημένα και να βάζω φωτιά στις καρακιτσαριο LEDoταινίες που βρίσκονται όπου να ‘ναι!




No comments:

Post a Comment