Wednesday, March 12, 2014

Η σκατοψυχιά της ημέρας: Οι ζωόφιλες με μινιατούρες

Το έχω ξαναπιάσει το ζήτημα αλλά δεν μπορώ. Τις βλέπω συνέχεια μπροστά μου και κάθε φορά αλλάζει η οπτική γωνία της κατάστασης. Απλά η αρχή είναι πάντα η ίδια: Η κυράτσα έχει βγει να πάρει τον αέρα της μετά το φρέσκο πεντικιούρ και περπατάει κοιτάζοντας μια τον ουρανό, μια τη μινιατούρα της.

Εντωμεταξύ εσύ έχεις βγάλει τον κόπρο σου βόλτα, χωρίς λουρί, ο οποίος κοιτάζει περίεργα την κυράτσα και τη μινιατούρα και σκέφτεται πως είναι καλή ιδέα να κατουρήσει το φρέσκο πεντικιούρ της κυράτσας, αλλά επειδή ξέρεις το σκύλο σου, τον αποτρέπεις την τελευταία στιγμή, ρίχνοντάς του μια απειλητική αγριοφωνάρα να κάτσει στα αυγά του, διαφορετικά θα του τα κόψεις με το κουτάλι και θα του τα δώσεις να τα φάει.

Η κυράτσα ταράζεται ξαφνικά και σου τη λέει διότι η μινιατούρα της έχει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με τον ψυχολόγο αστρολόγο σκύλων που συχνάζει στην πλατεία Κολωνακίου και της είπε πως ο ανάδρομος Πλούτωνας βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την παιχνιδιάρα Αφροδίτη και ο συνδυασμός προκαλεί εντερικές αναταράξεις στο ζωντανό που απαιτεί feng shui και ηρεμία zen για να ενυπάρχει με το χώρο και τις ζωικές μορφές του.

Εντάξει. Μετά το κοκοφλικ που τρως, αναρωτιόμενος ποια μύγα έχει τσιμπήσει και τους δύο και σε ποιο σημείο, χαμογελάς με νόημα και εξηγείς πως την τελευταία φορά που ο σκύλος στραβοκοίταξε μια κούτα, έφαγε μια στα κωλομέρια που τη θυμάται ακόμα και μετά τον έπιασες και παίζατε για κανένα μισάωρο και μετά τον τάισες και κάτι λατρεμένα αποφάγια από προχθες γιατί ο τζαναμπέτης πάει και τρώει από τα σκουπίδια ότι βλακεία βρει.

Η κυράτσα φρικάρει και ξεκινάει να αραδιάζει μάρκες ζωοτροφών με μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βελτιώνουν την ευεξία και το chi του τετράποδου, χαρίζοντάς του παράλληλα μοναδική λάμψη στο τρίχωμά του.

Είναι εκείνη η ώρα που νιώθεις κάτι αέρια να σου φεύγουν, σκεπτόμενος τι τραβάει το κακόμοιρο το ζωντανό. Με άλλα λόγια, η κυράτσα έχει να δει χαρά στα σκέλια της από τότε που οι σουφραζέτες ξελαρυγγιάζονταν, οπότε βγάζει όλα τα κομπλεξ της και τα μητρικά της ένστικτα στο ζωντανό, το οποίο έχει καταντήσει να είναι μια τετράποδη περιφερόμενη αρρώστια.

Νομίζω πως ήταν η τελευταία φορά που απέτρεψα το σκύλο μου από το να κατουρήσει στα πόδια κυράτσας. Μάλιστα νομίζω πως θα αρχίσω να του τα συλλέγω για να τα ρίχνω και μόνος μου όταν βλέπω κάτι τέτοιες που δεν καταλαβαίνουν πως καταντάνε να καταπιέζουν τα ζωντανά τους περισσότερο από όσο τα αγαπάνε.

Α και τους εύχομαι να πατάνε σκατά όπου και αν βρίσκονται.


No comments:

Post a Comment