Monday, October 7, 2013

H σκατοψυχιά της ημέρας: H βία και ο ρατσισμός των εθνικών εορτών

Το ανακάλυψα –δυστυχώς- μεγαλώνοντας, αλλά ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι στο στάδιο της επιμόρφωσης (==σχολείο -> εκεί που δεν έχει πάει ο Κασιδιάρης), είναι να νομίζεις πως η ιστορία δεν είναι σημαντικό μάθημα. Αμ έλα που είναι. Τώρα βέβαια, υπάρχουν και θυμοσοφίες του στυλ «η ιστορία γράφεται από τους νικητές (με ότι αυτό συνεπάγεται)» αλλά δεν είναι της ώρας. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει, πηγές υπάρχουν, κριτική σκέψη μπορεί να αναπτύξει (ΕΛΕΟΣ με το «το διάβασα στο ιντερνετς αρα είναι αλήθεια!». Σας ψεκάζουν και χάφτετε ότι σας σερβίρουν, καταλάβετέ το) οπότε μπορεί να βγει σε λογικά συμπεράσματα που πατάνε και λίγο στο έδαφος.

Αηδίασα πάλι αυτές τις μέρες γιατί μαζί με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο, κάποιοι είχαν χρόνο να ασχοληθούν με το ποιος θα κουβαλάει τη σημαία στην παρέλαση και ψάχνανε να βρούνε πελασγικό dna στα παιδάκια.

Λοιπόν, προς όποιον τον αφορά, πάρ’τε το χαμπάρι:
Ένα παιδί μετανάστη που βγάζει 19,9 στο σχολείο, ΔΕΝ του το χάρισαν. Σημαίνει πως:
α) Ξέρει τη γλώσσα που του διδάσκουν
β) Ξέρει την ιστορία που του διδάσκουν
γ) Ξέρει τη λογοτεχνία που του διδάσκουν

Αντί λοιπόν να γεμίζετε τα κεφαλάκια των παιδιών σας με ρατσιστικές ιδέες (χμ… κάτσε να δεις, τι κάνανε οι ναζι… και πως το λέγανε αυτό που κάνανε οι τούρκοι…. Α ξέχασα… είμαι ανιστόρητος και δεν τα ξέρω αυτά….) και προθέσεις βίας απέναντι στους Καλύτερους (είτε αυτός είναι μετανάστης είτε είναι ο γείτονας), κοιτάχτε να τα σπρώξετε προς τη Γνώση, αντί να τα σπρώξετε προς το καινούριο Galaxy S ή την πλησιέστερη καφετέρια ή προς τη νέα σειρά σκιών της Mac (σας το έχω πει, η Golden Shower σκίζει!!!).

Ανοίχτε κανένα βιβλίο για να διαβάσετε πως διαχρονικά, ριζοσπαστική αλλαγή δε σήμαινε αποκλειστικά βία και ότι η βία είναι ΤΥΦΛΗ και φέρνει ΜΟΝΟ βία, η οποία σήμερα είναι στον φουκαρά στα φανάρια, αύριο θα είναι έξω από την πόρτα σας γιατί θα έχετε μακρύ μαλλί….

Αλλά τι λέω εγώ τώρα….

Συνεχίζεται… (κάποια άλλη φορά…)….



No comments:

Post a Comment