Monday, October 14, 2013

H σκατοψυχιά της ημέρας: Δικυκλιστές, ταρίφες και τα σόγια τους (revisited)

Είχα σκοπό να βρίσω σήμερα αυτούς που τρώνε Μακαρόνια με λαχανικά. Πάει για Δευτέρα όμως γιατί από το πρωί έχω κατεβάσει καντήλια δίχως αύριο για όλες τις πανούκλες του δρόμου.

Ο Απρίλης αποφάσισε έτσι ξαφνικά (που λέει και το άσμα) να μας βάλει κρύο. Σήμερα δε αποφάσισε και κατά τόπους βροχές. Η εικόνα των δρόμων; Τραγέλαφος. Ξεκινάμε από τους δικυκλιστές, άνευ διακρίσεων. Αυτοί που έτσι και αλλιώς δε χρησιμοποιούν εξοπλισμό δικυκλιστών (μπότες παντελόνι, μπουφάν, γάντια και φυσικά κράνος), έτσι κι’αλλιώς βγήκαν τσάρκα σαν τους λέτσους. Τους έπιασε η βροχή και ποια ήταν η λύση;;; Σε δρόμους με γλίτσα κάτω να κάνουν σφήνες για να πάνε πιο γρήγορα στη δουλειά τους, κλείνοντας παράλληλα τα μάτια τους γιατί βρέχονταν. Όπως είναι φυσικό, ο οδηγός του τετράτροχου έπρεπε να έχει 4 μάτια. Από ένα για τους τρεις καθρέφτες και ένα για να βλέπει μπροστά του. Επίσης είχε και μεγάλη γκάμα πιθανών ατυχημάτων από τα οποία μπορούσε να διαλέξει.

Και φυσικά σε όλη αυτή την εικόνα υπάρχουν και οι ταρίφες με τις πιάτσες τους όπου να ‘ναι, οι οποίοι δυσκόλευαν την κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Για να τελειώνουμε, δε σας εύχομαι να ψοφήσετε γιατί πολύ απλά ο ψόφος είναι η γρήγορη έξοδος. Στους δικυκλιστές αυτούς τους αφιλότιμους που ζητάνε τα ρέστα, εύχομαι να τους κάψουν τις μηχανές και ας είναι το μοναδικό τους μεταφορικό. Κάψιμο. Τέλος. Δεν είστε για να κυκλοφορείτε στους δρόμους. Δε σας χρωστάμε τίποτα. Στους δε ταρίφες, τους εύχομαι να βρωμάει κλανίλα το ταξί τους για να μη μπαίνει κανένας μέσα. Αιώνια φασολάδα κερατάδες γιατί μας τα έχετε κάνει τσουρέκια.

ΟΥΡΤ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ.


No comments:

Post a Comment