Tuesday, October 1, 2013

H σκατοψυχιά της ημέρας: Oι «δεν πάω στο γιατρό»

Επειδή ξέρω κάποια που θα ζητωκραυγάζει αυτή τη στιγμή, Φιλενάδα, δεν αναφέρομαι μόνο σ’αυτόν που φαντάζεται. Δυστυχώς είναι πολλοί.

Συχνά-πυκνά, συζητάς με κάποιον που τέλος πάντων δεν είναι καλά στην υγεία του, είτε γιατί κρύωσε και βήχει σαν ξερνάντερος (clopyright by Mikeius) είτε γιατί χτύπησε κάπου και πονάει τις τρεις τελευταίες εβδομάδες κ.ο.κ. Και η ερώτηση βέβαια στα παραπάνω είναι η εξής πολύ απλή: «Σε γιατρό πήγες;» Και τότε είναι που αρχίζει το γνωστό show με τις αντρίκιες ατάκες: «Στους γιατρούς εγώ δεν πατάω γιατί είναι όλοι αλήτες» και «Φάρμακα εγώ δεν παίρνω γιατί είναι του διαβόλου και κάνουν περισσότερο κακό από καλό» και «Οι φαρμακευτικές είναι και αυτές του διαβόλου γιατί μόνο τα λεφτά σκέφτονται».

Σώπα. Μήπως σε λίγο θα μας πεις ότι η γη είναι στρογγυλή  και γυρίζει; Μήπως σε λίγο θα μας πείσεις κιόλας ότι γυρίζει και γύρω από τον ήλιο;; Θα φάω το βρακί μου δηλαδή..

Συγγνώμη που σου χαλάω τη φούσκα, αλλά σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, ένας από τους βασικότερους λόγους που ζουν ακόμα οι γονείς σου και οι παππούδες σου, είναι γιατί όταν κάποια στιγμή έπαθαν κάποια μόλυνση, πήραν αντιβίωση και ήρθαν στα ίσια τους. Και μάντεψε! Την αντιβίωση δεν τη φτιάχνουν χορτοφάγοι και vegans που αντί για μυαλό έχουν καυκαλήθρες και γαϊδουράγκαθα. Σε πληροφορώ ότι τη φτιάχνουν φαρμακευτικές εταιρίες και τη συνταγογραφούν ΓΙΑΤΡΟΙ. Ναι ναι, αυτοί οι νέρντουλες που έστρωσαν κώλο και πέρασαν σε μια σχολή που θες πάνω από δεκαεννιάμιση για να περάσεις και μετά πήγαν και έξω και γύρισαν εδώ για να μπορείς εσύ να τους απαξιώνεις και για να σε φοροκλέβουν μην εκδίδοντας αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους.

Και επειδή μπορώ άνετα να διαβάσω μερικά πρόσωπα αυτή τη στιγμή, όχι, οι φαρμακευτικές δεν πάνε με το σταυρό στο χέρι. Είναι κερδοσκοπικές εταιρίες. Επίσης δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοί. Όμως, στην τελική, προσφορά σε γιατρούς και φάρμακα υπάρχει και αν θεωρείτε τους εαυτούς σας ΤΟΣΟ έξυπνους ώστε να τους σνομπάρετε (εξυπνάδα ολκής όμως έτσι; ), μπορείτε απλά να φερθείτε σαν σωστοί καταναλωτές και να επιλέγετε σωστούς γιατρούς και σωστά φάρμακα σε σωστές δόσεις.

Δεν είπε κανείς να τρέχουμε στο γιατρό με τον πρώτο βήχα, αλλά αυτή η ανεγκεφαλιά που ο άλλος περιμένει να είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και του ψόφου για να δει γιατρό, είτε γιατί είναι πανίβλακας είτε γιατί είναι ΧΕΣΤΗΣ (καλά αυτό το «φοβάμαι τους γιατρούς», μιλάμε χύνω δάκρυα από ξύδι κάθε φορά που το ακούω), έχει καταντήσει αηδία και πολύ κουραστική.

Προσγειωθείτε και πατήστε σ’αυτό το σύμπαν γιατί τον επόμενο που θα ακούσω να ψοφολογάει και να βρίζει παράλληλα τους γιατρούς, θα τον ταΐσω σφηνάκι καφέ, κοκα κόλα, αναβράζον ντεπόν και καθαρτική λεμονάδα μέχρι η αιμορροΐδα του να θυμίζει τη φάτσα του Μποτρίνι και να ανοιγοκλείνει σαν το τικ του Κασιδιάρη.


No comments:

Post a Comment