Friday, October 11, 2013

H σκατοψυχιά της ημέρας: Οι «γευσιγνώστες» που τρώνε Μακαρόνια με λαχανικά

Ναι, νταξ, ξέρω. Περί ορέξεως Μακρυπούλια και λοιπές άλλες κουταμάρες. Αποκτήσαμε και το ιμιτασιόν ιταλικό παχύδερμο ανταλλακτικό που ακούει στο όνομα Μποτρίνι, χτίστηκε και η χειροτερότερη αλυσίδα μακαρονάδικου που έχει υπάρξει στην ιστορία (ναι, μιλάω για τον εμετό γαστρικών υγρών που ακούει στο όνομα La Pasteria – λευκή σάλτσα με φυτίνη ρε άσχετοι;;; Ούτε το πατσατζίδικο «Η 24ωρη τροφική δηλητηρίαση» δε σερβίρει τέτοια) της εστίασης και ξαφνικά αρχίσανε οι ιεροσυλίες.

Ούτε καν θα ασχοληθώ με το τι λένε οι γιατροί για δύσπεπτους συνδυασμούς κτλ (έχοντας πάθει γαστρεντερίτιδα από βρώση ληγμένων διετίας –και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί-, απλά έμαθα). Εδώ το θέμα είναι καθαρά πατριωτικό.

Ούτως ή άλλως, οι άνθρωποι που μπορούν να εκτιμήσουν το καλό φαΐ είναι ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι τρώνε σκατά με άχυρα, απλά δεν το ξέρουν. Γι’αυτό το λόγο, επιλέγεις  τους ανθρώπους με τους οποίους πιάνεις τέτοιες συζητήσεις. Πιάνεις λοιπόν μια κουβέντα για ωραίες συνταγές και Μακαρόνια, με άνθρωπο που εμπιστεύεσαι το γούστο του.

Παρένθεση: Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Μακαρόνι είναι θεϊκή τροφή, είναι γιατί μπορεί πολύ εύκολα να συνδυαστεί με μια πληθώρα άλλων υλικών, ώστε να προσφέρει στους ουρανίσκους μας τη γαργαλιστική απόλαυση της βρώσης του. Αρκεί βέβαια να έχουμε καλό γούστο.

Εκεί λοιπόν που μιλάς (με άνθρωπο που εμπιστεύεσαι…), σου ‘ρχεται η  χλαπάτσα: σάλτσα από μελιτζάνες, μπρόκολα και κολοκύθια. Η άμυνα του οργανισμού εκείνη την ώρα, απλά κλείνει το μυαλό και εκκινεί επείγουσες διαδικασίες για να ξεχάσει το ξέρασμα που μόλις άκουσε. Το αποτέλεσμα είναι να σε βλέπει ο άλλος ακίνητο, αμίλητο και με ένα βλέμμα που θυμίζει την Άννα Βίσση μετά από μποτοξ. Το πρόβλημα είναι πως ο συνομιλητής θεωρεί ότι αφαιρέθηκες  και δεν άκουσες το εμετικό αριστούργημα που μόλις σου πρότεινε, οπότε σε σκουντάει για να συνέλθεις και σου επαναλαμβάνει πως η μελιτζάνα πάει τέλεια με το Μακαρόνι. Εκεί πια οι άμυνες πέφτουν, οι καταρράκτες βόθρου ξεκινούν να τρέχουν γάργαροι από τα υψίπεδα των Άνδεων και αρχίζει το ματς.

Γευσιγνώστες του περιπτέρου που σας βρίσκουν εκεί δίπλα στις τσίχλες με το Ρουβά (respect) για 0,50 σε πακετάκι των 15, τα Μακαρόνια ΔΕΝ φτιάχτηκαν για να συνδυάζονται με φαγητό για κατσίκες πρόβατα και αγελάδες. Φτιάχτηκαν για να συνοδεύουν ζωικά προϊόντα κατά κύριο λόγο και οι μοναδικοί φίλοι τους από το φυτικό βασίλειο είναι το ελαιόλαδο, η ντομάτα και τα μανιτάρια που ούτως ή άλλως πάνε παντού. Κατά προτίμηση αυτά τα κόκκινα μανιτάρια με τις άσπρες βούλες. Δε μιλάω για μυρωδικά προφανώς. Μάθετε να τρώτε, σταματήστε τους ανεγκέφαλους νεοτερισμούς της πεντάρας που έχουν γεύση φρέσκου ξερατού και αφήστε τους vegans να κιτρινίσουν κι’άλλο μόνοι τους στις γωνιές τους.

Τα Μακαρόνια είναι μια ΘΕΪΚΗ τροφή την οποία μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και σκέτη με λίγο τυράκι της αρεσκείας σας. Μην την αμαυρώνετε με τα σκουπίδια που κουβαλάει το μυαλό σας. Τα τελευταία μπορείτε να τα ταΐσετε στην πλησιέστερη οργάνωση μασόνων, σαϊεντολόγων ή μορμόνων και να πιάσουν και τόπο. Think green!

No comments:

Post a Comment