Thursday, October 17, 2013

H σκατοψυχιά της ημέρας: οι φατσομπουκικές χαζοατάκες

Εντάξει, είπαμε, σε όλους μας αρέσει να διαβάζουμε κάτι έξυπνο αλλά αυτό πλέον έχει παραγίνει. Μπαίνεις στο φατσομπούκι και αρχίζει να έρχεται ο συρφετός από ίδιες φωτογραφίες με ίδιες ατάκες από διαφορετικά άτομα, σε διαφορετικές ώρες.

Συνήθως πρόκειται για τη φωτογραφία μιας γκομενάρας, η οποία όμως –σύμφωνα με το φεμινιστικό κίνημα- πρέπει να αποδείξει πως ανάμεσα στις ζαρτιέρες της κρύβει και εγκέφαλο, οπότε εκεί που είναι η άλλη με ανοιχτά τα πόδια και φωνάζει αλληλούια γιατί σκέφτεται το Θέμο Αναστασιάδη (τι ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ), εμείς διαβάζουμε πως καλό είναι να κατακτάς το κορμί μιας γυναίκας, αλλά καλύτερο είναι να κατακτάς το μυαλό της….

ΣΟΒΑΡΑ;;;;;;;

Περί κατακτήσεων πρόκειται;; Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι αμερικάνοι έχουν βρει μια υπέροχη λέξη για τη συγκεκριμένου τύπου κατάκτηση που τη λατρεύει το φεμινιστικό κίνημα και μπορεί ελεύθερα να μεταφραστεί σαν κρανιοέρωτας.

Προφανώς η μόδα αυτή δε σταματάει εκεί. Για να γίνουν πιο ελκυστικές οι χαζομαρένιες εξυπνάδες που πλασάρει ο καθένας, συνήθως «ντύνονται» με κάποια που είναι πολύ λίγο ντυμένη, ή στην τελική «ντύνονται» με έντονα χρωματάκια και κάτι χαμογελάκια από τις πύλες της κολάσεως που θα έκαναν τον Dean (ναι ναι, από το supernatural!) να φωνάξει σαν παρθένο σπουργίτι. Οι πιο τολμηροί –δε-  αποφασίζουν να παίξουν σχεδόν στα ίσια και απλά ψάχνουν να βρουν μια καλή γραμματοσειρά για να πλασάρουν την εξυπνάδα τους, σε ένα ψιλο-ουδέτερο φόντο.

Και φυσικά, ποια είναι η μοίρα της κατάστασης; Το φατσομπούκι να είναι γεμάτο από επαναλήψεις λες και βλέπουμε ελληνικά κανάλια με τούρκικους υπότιτλους. Τα ίδια και τα ίδια και ξαναμαναταίδια.

Και γεννάται το ερώτημα: Μα καλά, φαντασία δεν έχετε όλοι εσείς που αναπαράγετε αυτές τις χαζομάρες; Και άντε, φαντασία δεν έχετε και μια στο τόσο, παίζει μια ατάκα να ψιλοτρώγεται. Μα κάθε μέρα από 10-15 τέτοια να αναπαράγετε ο καθένας σας, είναι –καταρχήν- σαν να αφήνετε άλλους να μιλάνε για εσάς. Αν είναι έτσι να το ξέρω και να μιλάω μόνος μου εδώ καθώς –σίγουρα- μπορώ αβάδιστα να εκπροσωπήσω περίπου τα τρία τέταρτα του φατσομπουκιού…. Χμμμμμμ τώρα που το σκέφτομαι…. Πλάκα δε θα είχε να τρέχει χολή μέχρι και από τα αφτιά του Zuckerberg?! (μικρέ φλωροφακιδομύτη με τα πολλά… πάρα πολλά… υπερβολικά πάρα πολλά λεφτά, σ’αγαπάει ο Ψηνάκης). Μπορεί και όχι… Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι αυτή η πανούκλα αναπαραγωγής και αντιγραφής κρυόκωλων εξυπνάδων πρέπει να σταματήσει πριν είναι αργά. Διαφορετικά, σας εύχομαι καφέ με λεμόνι αενάως μέχρι να παρακαλάτε το Μητσοτάκη για συγχώρεση και να τον βλέπετε και κάθε βράδυ στον ύπνο σας να σας χαμογελάει και να σας γλύφει τον αφαλό.

No comments:

Post a Comment